Log in

 

 

Algemene Ledenvergadering

Fotolumni nodigt haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op 8 september 2021 (online).

Vanwege COVID19 maatregelen heeft er in 2020 geen ALV plaatsgevonden. De ALV van 8 september 2021 zal dan ook de twee afgelopen boekjaren 2019 en 2020 betreffen.

De vergadering wordt online gehouden via MS Teams. Schrijf je in en je ontvangt een link waarmee je kunt deelnemen.

Schrijf je in via de Activiteitenpagina.

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING FOTOLUMNI 8 september 2021

Vanwege COVID19 maatregelen heeft er in 2020 geen ALV plaatsgevonden. De ALV van 8 september 2021 zal dan ook de twee afgelopen boekjaren 2019 en 2020 betreffen.

Bestuur

Ten aanzien van de bestuurssamenstelling zijn een aantal wijzigingen opgetreden:

  • de interim voorzitter is vervangen door een nieuwe voorzitter: Hylco Wijnants.
  • Elly Hartgring treedt af als coördinator Activiteiten en Communicatie en stelt zich niet opnieuw verkiesbaar.
  • het bestuur wil daarvoor in de plaats drie nieuwe coördinatoren aanstellen, te weten een coördinator Communicatie, een coördinator Activiteiten en een coördinator Film. Dit heeft een uitbreiding van het bestuur met twee functie tot gevolg.
  • het bestuur draagt Lieke van Grinsven van Aarle en Gerry van Roosmalen voor als nieuwe coördinatoren. De voordracht is binden en zonder tegenkandidaten worden beide kandidaten geïnstalleerd als bestuurslid. Er vindt dan geen stemming plaats.

Voor de derde coördinator wordt gezocht naar een lid met een film achtergrond. De exacte taakverdeling van de nieuwe coördinatoren wordt binnen het bestuur besproken.

Reglementen

Het bestuur vraagt goedkeuring voor een statutenwijziging en een wijziging in het huishoudelijk reglement. Voor de statuten gaat het om twee zaken: een naamswijziging (Fotolumni wordt Alumni NAVB) en de nieuwe wet WBTR.

Per 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking getreden. Deze wet is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Op https://wbtr.nl/wat-is-wbtr/ lees je wat de WBTR beoogt. Dit heeft consequenties voor de statuten. In deze link kun je de statuten nalezen. De aanvullingen zijn in rood weergegeven.

Tevens dient het Huishoudelijk Reglement te worden aangepast. In deze link kun je de aanvullingen nalezen.

Voor goedkeuring van de statuten en het huishoudelijk reglement dient te worden gestemd tijdens de ALV. De wijzigingen kunnen alleen worden goedgekeurd bij een aanwezigheid van de helft van alle leden en met twee derde van de uitgebrachte stemmen. Indien niet voldaan aan deze eis wordt twee tot vier weken later een nieuwe vergadering uitgeroepen (art 21).

Voor goedkeuring van het huishoudelijk reglement geldt dezelfde eis.

De relevante stukken voor de vergadering: