Log in

Wanneer?

24 april 2024 van 10.00 tot 16.00u

 

Waar?

Wekeromse Zand

parkeerplaats Wekeromse Zand. (vlak langs Hoeverweg.)

We verzamelen op de parkeerplaats ‘Lichtenvoortseweg’ aan de oostkant van het Wekeromse Zand. Vanuit Wekerom Edenseweg volgen. Bij de Immenweg rechtsaf. Snel daarna rechtsaf Hoeverweg in. Deze gaat over in een zandweg. Na akkers aan je linkerhand is de parkeerplaats ‘Lichtenvoortseweg’ aan de linkerkant in de bosrand.

Tip! Volg voor het laatste stukje van je route goed de tekst hierboven en niet alleen je navigatiesysteem.

Voor de Google Maps link naar de verzamellocatie:

https://www.google.com/maps/search/Parkeerplaats+lichtenvoortseweg/@52.098953,5.6961343,18z?entry=ttu

Voor wie?

10 personen

Kosten?

Geen. Alleen bij te late afzegging of niet komen opdagen (25 euro).

Catering?

Geen – neem zelf eten en drinken mee!

Materiaal?

Digitale camera met toebehoren. (eventueel extra geheugenkaartjes en  accu’s)

De lenzen waar je graag meewerkt.

Eventueel statief

Een ND filter als je die hebt, maar niet noodzakelijk.

Opgeven?

Aanmelden via deze aanmeldlink, die je ook later moet gebruiken als afmeldlink:

AAN/AFMELDLINK

Meer informatie

Op de weidse vlakte van het Wekeromse zand gaan we op zoek naar foto’s die rust uitstralen. Spelen met grafische vormen, lijnen, vlakken en kaders in zwart-wit. De kracht van eenvoud!

In deze extra lange workshop gaan we minimalistische beelden maken. Sfeervolle foto’s met een rustieke uitstraling in zwart-wit. Door het ontbreken van kleur kom je sneller tot de essentie. Maar ook door de juiste fotografische onderwerpen te kiezen en het juiste kader te gebruiken versterken we de fijne sfeer in het beeld.

Hoe breng je rust of juist spanning in je foto? Hoe stel je de camera in bij zwart-wit fotografie? Wat is een minimalistische foto? Op welke wijze geef je het gevoel van de ruimte om je heen weer? Of kies je juist voor de eenvoud van een simpel en eenvoudig detail?

Bij het fotograferen in minimalistisch zwart-wit moet je als ware door een ander bril leren kijken. Contrasten, vormen en lijnwerking in het beeld worden belangrijker. Ernst zal je hierbij begeleiden en helpen.

Eén van de technieken die we gaan behandelen is door te werken met extra lange sluitertijden, maar is niet het belangrijkste. We gaan bewust met een kleine groep zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt. Na deze workshop kijk je anders rond en zie je nieuwe fotografische mogelijkheden!

Tijdens deze workshop leer je:

  • kijken als een zwart-wit fotograaf
  • de basistechniek van zwart-wit fotografie
  • gebruik ND filter
  • goed gebruik te maken van contrasten, lijnen en kaders in het beeld

Wandelafstand 3 tot 6 kilometer

De kern van het Wekeromse Zand bestaat uit een terrein van ruim 110 hectare. Hier liggen actief stuivend zand, diep uitgestoven laagten en begroeide ‘forten’. Een uitgestrekt gebied met veel fotografische mogelijkheden voor stijlvolle zwart-wit foto’s. De elementen hebben vrij spel op deze vlakte. Grillig gevormde vliegdennen en zandribbels vormen een fotogeniek decor. In dit prachtige gebied heerst rust.