Log in

Wanneer?

10 april 2024 van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Waar?

Kasteel Hackfort Vorden
Baakseweg 2
7251 RH Vorden
(Soms aangegeven op routeplanner als Baakseweg 2 Bronckhorst)

Op de parkeerplaats van Hackfort geldt een bijdrage van € 1,75 per uur, met een maximum van € 7,00 voor niet-leden van Natuurmonumenten die met de auto naar Hackfort komen.
Leden en vrijwilligers van Natuurmonumenten parkeren gratis. Je kunt vrij uit rijden met je lidmaatschapspas. Meer hierover vind je op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/landgoed-hackfort/nieuws/parkeren-op-hackfort-hoe-werkt-het

Voor wie?

10 personen

Kosten?

Geen. Alleen bij te late afzegging of niet komen opdagen (25 euro).

Catering?

Geen

Materiaal?

Meenemen: digitale camera en toebehoren. (eventueel extra geheugenkaartjes, accu's, macrolens, maar ook andere lenzen als je die hebt, rijstzak en/of statief).

Eventueel handleiding camera. (bijvoorbeeld voor het knopje van de meervoudige belichting)

Kleding aangepast aan het weertype.

- Denk eraan dat je bij het fotograferen veel meer stil staat dan bij een wandeling. Je hebt het veel sneller koud. Kleed je extra warm aan!

- Een vuilniszak of broek die vuil mag worden om vanuit een laag standpunt foto’s te maken

- Neem iets te drinken en eten (lunch) mee.

Er is ook een restaurant vlakbij: https://keukenvanhackfort.nl/

Opgeven?

Aanmelden via deze aanmeldlink, die je ook later moet gebruiken als afmeldlink:

AAN/AFMELDLINK

Meer informatie

Op landgoed Hackfort is ieder voorjaar een ware bloemenzee te zien. In deze workshop gaan we de voorjaarsbloeiers van dat moment op een speelse en creatieve wijze vastleggen. Een zoektocht naar nieuwe verfrissende foto’s. Spelen met licht, schaduw, sfeer, beweging en onscherpte. Fotograferen op gevoel.

Deze bloemenpracht wordt ook wel liefkozend ‘Stinzenpaleis’ genoemd. Het zijn stinzenplanten; historische verwilderende sierplanten. Te zien zijn o.a. slanke sleutelbloem, zomerklokjes, bosanemonen en kievitsbloemen.
Wel staan er in het voorjaar op verschillende plaatsen op het terrein soms paaltjes met touwen langs het pad. Normaal gezien is er ook vanaf het pad nog genoeg te fotograferen. Het blijft natuurlijk belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het fotograferen van de kwetsbare bloemen.

Dit een speciale workshop 'Creatieve natuurfotografie' van 6 uur, dus een extra lange versie waarin we nog dieper en uitgebreider kunnen ingaan op de theorie en de praktijk van creatieve natuurfotografie.

Verschillende fotografische technieken zullen langskomen, zoals:

◦ lange sluitertijden

◦ bewust onscherpte creëren

◦ zwart-wit fotografie

◦ meervoudige belichting

◦ high key

◦ low key

◦ bokeh effect

◦ creatieve witbalans

Het belangrijkste blijft je eigen creativiteit. Het spel van een ander kader, keuze van je standpunt, je eigen persoonlijke invalshoek ofwel het op een creatieve wijze naar je omgeving kijken. Ernst Kremers zal je hierbij helpen en begeleiden.

Het doel van deze workshop is om met opgedane technieken, inzichten en

ervaringen je fotografie op een hoger niveau te brengen om zo een persoonlijker beeld te creëren.

Het uitgangspunt is dat een buitje regen moet kunnen en hoort een beetje bij natuurfotografie. Daarbij is het ook gunstig dat we vlakbij een restaurant zitten om eventueel te schuilen.