Log in

Wanneer?

11 september 2024 vanaf 12.00u

Waar?

Locatie wordt bekend gemaakt aan de deelnemers i.v.m. de hoog beschermde status van de boomkikker.

Voor wie?

10 personen

Kosten?

Geen. Alleen bij te late afzegging of niet komen opdagen (25 euro).

Catering?

Geen – neem zelf eten en drinken mee!

Materiaal?

Camera, accu’s, statief, afstandsbediening, macrolens, telelens
Neem voldoende drinken mee, als het een warme dag is, verlies je heel wat vocht. En wat lekkers erbij is nooit verkeerd!

Opgeven?

Aanmelden via deze aanmeldlink, die je ook later moet gebruiken als afmeldlink:

AAN/AFMELDLINK

Meer informatie

Wij, van de activiteitencommissie, willen graag weer eens de boomkikkers en de beekjuffers gaan fotograferen. Alumni heeft een aantal jaren geleden al eens onder leiding van bekend fotograaf deze workshop georganiseerd. Omdat we nu de locatie weten en de kennis hebben, willen we onze leden graag nog een keer meenemen naar deze bijzondere dieren.

Boomkikkers zijn heel klein en bijna tropisch in ons ‘koude kikkerlandje’. In september zijn de jongen hopelijk al iets meer dan 1cm groot. Volwassenen worden max. 5cm. Ze zitten graag in het zonnetje en daarom zullen we pas in de middag gaan fotograferen. Ze zijn meestal groen, maar als het wat koeler is zullen ze wat meer blauwtinten hebben. Bij warmere dagen overheersen soms de geeltinten. Bij onrust of stress worden ze juist weer wat donkerder.

Net als gekko’s hebben ze zuignapjes aan hun tenen en kunnen ze zich goed vasthouden en lopen over de stelen en bladeren van de braamstruiken. De braamstruiken hebben stekels voor bescherming en er zitten voldoende insecten voor voedsel.

Maar het blijven dieren, op warme zonnige dagen zullen ze zich hopelijk goed laten zien. Is het bewolkt, dan wordt het wat moeilijker, maar dan nog zijn er meer dan voldoende ‘modellen’.!

Het is van belang dat je je zo rustig mogelijk beweegt in hun leefgebied. Ze zitten graag op een plekje waar de zon staat. Omdat ze een perfecte schutkleur hebben, moet je heel goed om je heen kijken. Het is echt even oefenen om ze te zien, maar daarna gaan ze je wel opvallen omdat je weet waarnaar je moet kijken.

Je krijgt de exacte locatie pas als op het laatste moment vanwege de zeer beschermde status van de boomkikker. Het is in de achterhoek in de gemeente Berkelland, op de grens van Twente. Parkeren is vrij.

Let op! Natuurlijk mag je al jouw foto’s die je hier maakt delen op je portfolio, social media en waar je maar wilt, maar denk eraan om niet de exacte locatie erbij te vermelden vanwege het mogelijke massale bezoek. Er zijn meer dan genoeg mensen die de kikkertjes willen vangen voor o.a. terraria……