Log in

Fotografiereis Opaalkust

Van 22 t/m 30 april 2022 zijn twee groepen van totaal 14 Alumnileden op reis geweest naar de Franse Opaalkust. Dat is het stukje kust links van Calais, langs het Nauw van Calais, ook wel het Kanaal genoemd. De groepen verbleven elk 4 nachten in een huisje in de buurt van Wissant. Van daaruit werden uitstapjes gemaakt naar diverse locaties waar gefotografeerd kon worden. Het was leuk te struinen over de verlaten stranden en tussen de glooiende heuvels.

Waar je normaal gesproken vooral rekening moet houden met het weer, komt er aan de Opaalkust ook nog de factor eb en vloed bij. Timing is hierbij wel belangrijk. De Opaalkust staat natuurlijk vooral bekend om de vele verticale palen die in het water, en op het strand staan.

Omdat het bijzonder mooi is, om deze te fotograferen terwijl het water zich een weg om en tussen de paaltjes door zoekt is het zaak op tijd op de locatie aanwezig te zijn. Kom je bij opkomend tij, dan moet je niet alleen alle instellingen van de camera in de gaten houden, maar ook het opkomende water, dat je verrassend snel kan insluiten. Fotograferen met als uitdaging je vluchtweg in de gaten houden.

Tijdens de vloed, als het strand niet toegankelijk was, konden we genieten van de glooiende heuvels met hier en daar een veld vol met koolzaad, een vuurtoren, oude strandhuisjes, een mooie zonsondergang, of gewoon van elkaars gezelschap.

De leden hebben hun kaartjes volgeschoten en zijn tevreden huiswaarts gegaan. Het was een mooie ervaring om met andere leden samen op stap te zijn en samen foto's te maken op interessante locaties. De reis was volledig in eigen beheer van Alumni NAVB uitgevoerd zodat de kosten laag konden worden gehouden.

Foto's gemaakt door Gerry van Roosmalen