Log in

Fotografiereis naar de Opaalkust in Noord-Frankrijk!

Leuke fotografiereis

Op ongeveer 3,5 uur rijden van Utrecht ligt een prachtige kust met interessante mogelijkheden voor fotografie. Alumni NAVB heeft niet ver van de kust een huisje gehuurd waar een groep van zes leden kan worden ondergebracht. De reis wordt begeleid door fotograaf Gerry van Roosmalen, die het gebied kent en aanwijzingen kan geven over verschillende fotografietechnieken die je kunt gebruiken bij het fotograferen op de locaties. Tussendoor worden elkaars foto’s besproken en krijg je uitleg over verschillende technieken of nabewerkingen. De ervaring met de IJslandreis leert dat je met deze opzet van fotografiereizen veel van elkaar leert en het vooral ook heel gezellig hebt met elkaar!

 

Periode en prijs

Er zijn twee perioden van vier dagen gereserveerd.
22 t/m 26 april 2022     Groep 1            4 nachten; aankomst vrijdagavond, vertrek dinsdagmiddag.
26 t/m 30 april 2022     Groep 2           4 nachten; aankomst dinsdagavond, vertrek zaterdag(middag).

Prijs: €400 p.p. incl logies en alle maaltijden; excl reiskosten en annulerings-/reisverzekering. In vergelijking met andere reisorganisaties betaal je met Alumni NAVB minder dan de helft!!

Onderkomen en verzorging

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 leden per groep. Je loopt elkaar dus niet in de weg.
Het onderkomen: een kleine boerderij in Saint-Inglevert, Pas-de-Calais (departement), Frankrijk.
De groep verblijft in de boerderij op basis van indeling in twee persoonskamers met aparte bedden. Het huis beschikt over een ruime woonkamer/keuken. De groep verzorgt zelf het eten, voor de boodschappen wordt gezorgd.

Begeleider: Gerry van Roosmalen.
Vervoer naar Frankrijk is met eigen vervoer. Samen rijden kan de reis dus voordeliger maken!
Lokaal vervoer wordt onderling geregeld waarbij steeds twee auto’s per keer nodig zijn. Kosten hiervoor worden met elkaar verrekend.

Heb je interesse om mee te gaan laat het ons weten via info@fotolumni.nl

Info over de Opaalkust

In Noord-Frankrijk, tussen Calais en Boulogne-sur-Mer ligt een mooi stuk kust, de Opaalkust. Deze kust staat bekend om de witte kliffen, prachtige stranden en idyllische vissersplaatsen. De bekendste locaties zijn Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez, met de imposante kliffen. Verder zijn er prachtige stranden en duinen, met hier en daar nog de overblijfselen van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Het glooiende binnenland vormt in het voorjaar een lappendeken van groen en geel met de koolzaadvelden, afgewisseld door kleine dorpjes. Dit alles maakt het een bijzonder fotogenieke regio.

De kust geeft mogelijkheden om te fotograferen met telelens en groothoek; bij eb komen allerlei objecten boven water zoals mosselbanken of rotsen en kun je de beweging van het water vastleggen met lange sluitertijden; of je vindt rondom getijdepoeltjes allerlei zandpatronen; een mooie zonsopkomst en zonsondergang maakt het beeld helemaal compleet. Ook bij slecht weer leveren de wolkenluchten interessante beelden op.

Kortom, de Opaalkust biedt interessante mogelijkheden voor fotografen om mooie foto’s te maken.