Log in

De komende maanden staan er diverse activiteiten gepland in diverse vestigingen van de Fotovakschool. Ook ontmoeting tussen fotografen, leden van Fotolumni en niet-leden staat op het programma in Fotolumni-cafés. Alle details zijn te vinden in de activiteitenagenda op deze site. Heb je suggesties of wensen voor activiteiten? Laat het ons weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wanneer?

28-oktober 2020 07:00 - 15:00

Waar?

Gasselte

Carpoolplaats N34

Voor wie?

10 personen

Kosten?

Geen. Alleen bij te late afzegging of niet komen opdagen (25 euro)

Catering?

Koffie en thee bij aanvang
Zelf lunch meenemen

Materiaal?

laptop of pc

Opgeven?

Aanmelden via deze aanmeldlink, die je ook later moet gebruiken als afmeldlink:

AAN/AFMELDLINK voor 28 oktober

Meer informatie

Herfst, De herfst is zonder twijfel één van de mooiste seizoenen voor een landschaps- en natuurfotograaf. En nergens is de herfst zo mooi als in de bossen rond Gasselte in Drenthe. Met haar prachtige bossen, lanen en paden staat ze garant voor prachtige herfstfoto’s. En die ga jij maken!
Tijdens de workshop herfstfotografie ‘Autumn light’ leer je het maximale uit dit prachtige seizoen te halen. Optimaal gebruik maken van het licht en de kleuren van de herfst staan centraal. Je leert anders te kijken en gaat op verrassende manieren je materiaal en techniek gebruiken. Deze workshop biedt ruim voldoende uitdaging voor zowel gemiddelde als gevorderde landschapsfotografen.

Hierbij geef ik je alle praktische informatie om de workshop zo interessant en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

PROGRAMMA:

Om 07.00 uur treffen we elkaar op de verzamelplaats. Vanaf hier rijden we gezamenlijk richting de eerste fotolocatie. Na een korte kennismaking en een kop koffie/thee gaan we gelijk aan de slag.
De lunch zullen we in het veld nuttigen (eigen lunch meenemen). Na de lunch gaan we verder met onze herfstfotografie op een nieuwe locatie. Rond 15.00 uur is de workshop afgelopen.
Voor alle te bezoeken fotolocaties op deze dag geldt dat deze gemakkelijk te bereiken zijn zowel met de auto als te voet. We lopen geen lange afstanden.
In deze workshop is voldoende ruimte om je eigen leerpunten in te brengen. Denk van tevoren na over wat jij wilt leren. Hoe groter jouw inbreng, hoe meer ik de workshop op jouw wensen kan afstemmen.

WAT HEB JE NODIG:

Wat neem je mee naar de workshop?
Neem al je materiaal mee! Natuurlijk is het belangrijk dat je je camera, lenzen en volle batterijen meeneemt, maar een aantal zaken wil ik even apart benoemen:

  • Statief;
  • Draadontspanner of afstandsbediening (als je deze hebt);
  • Filters voor landschapsfotografie (als je deze hebt);
  • Draag kleding afgestemd op de weersvoorspelling en waterdicht schoeisel.

Ben je niet in het bezit van bovenstaande filters dan is dat geen probleem.
Bas heeft een extra set beschikbaar die je tijdens de workshop kunt gebruiken.

Coronaprotocol workshops. Vanaf 1 juli 2020 zijn de regels rondom corona verder versoepeld. Wel geldt de verplichting om binnen en buiten 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Sinds 1 juni 2020 zijn de geplande groeps- en individuele workshops weer door mij hervat.

Uiteraard hoort daar wel naleving van de basisregels bij om er met elkaar voor te zorgen dat we het coronavirus onder controle houden. Daarom heb ik voor mijn workshops een coronaprotocol opgesteld. Om te zorgen dat ik in eerste plaats een veilige, maar vooral ook leuke en leerzame workshop kan organiseren. Zoals je van mij mag verwachten. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM.

CORONAMAATREGELEN GROEPS- EN PRIVÉ WORKSHOPS LANDSCHAPSFOTOGRAFIE
Onderstaande regels zijn tot nader order van toepassing op zowel de groeps- als privé workshops.
Deelnemers aan de workshops worden geacht zich te houden aan dit coronaprotocol en aan het opvolgen van eventuele extra (veiligheids-)instructies tijdens de workshop.

Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens de gehele duur van de workshop ten opzichte van de andere deelnemers en mijzelf.
Kom op tijd. Zorg dat je maximaal 5 minuten voor aanvang van de workshop aanwezig bent op de opgegeven verzamelplek. Het kan zijn dat de verzamellocatie is gewijzigd als gevolg van de coronamaatregelen. Check hiervoor de laatste informerende e-mail die je voor de te volgen workshop hebt gekregen.
Zorg als het kan voor eigen vervoer. Het is vanaf 1 juli 2020 weer mogelijk om in de auto te zitten met mensen uit een ander huishouden. Wel is het advies een mondkapje te dragen. Doordat je zo dicht bij elkaar zit, loop je een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden.
In het geval een workshop een lunch en/of diner is inbegrepen, wordt ervoor gezorgd dat dit gebeurt in een omgeving waarin het mogelijk is om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Daar waar nodig, heb ik het recht om hier een andere invulling aan te geven.
In het geval een workshop een theoretisch gedeelte heeft, wordt ervoor gezorgd dat deze wordt gehouden in een omgeving waarin het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Als dit niet mogelijk blijkt, heb ik het recht om hier een andere invulling aan te geven. Het kan betekenen dat het theoretisch gedeelte online via een livestream wordt gegeven.

Was vaak je handen met zeep of gebruik desinfecterende handgel.

Nies en hoest in je elleboog.

Voor het overige zijn én blijven op alle workshops de algemene voorwaarden workshops van toepassing.

WAT VRAAG IK VAN JOU ALS DEELNEMER?
Hou je aan het coronaprotocol voor de workshops. Kom alleen naar de workshop als je geen klachten hebt die in verband worden gebracht met het coronavirus. Heb je ziekteverschijnselen zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden) of koorts. Blijf thuis.

Ook wanneer er sprake is van een gezinsquarantaine wanneer één van je gezins- of huisgenoten ernstige klachten zoals koorts, verkoudheid en/of benauwdheid hebben, blijf je thuis.

Mocht je nog vragen hebben over coronamaatregelen en de workshop waarvoor je je hebt aangemeld, neem dan gerust contact op.